رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران عربستان خواهان کاهش تنش با ایران است یمن: تردد کشتی‌های عربستانی در دریای سرخ ممنوع است  بیانیه سنتکام در منطقه: تنگه هرمز یک آبراه بین المللی است! شنیده شدن صدای انفجار‌های شدید در استان سلیمانیه عراق بازداشت سرباز ارتش اسرائیل به اتهام جاسوسی برای ایران مقاومت عراق پاسخ به حملات آمریکا را به بعد از اربعین موکول کرد حمله پهپادی به مرکز ذخیره‌سازی شناور LNG آمریکا در مصر در دیدار نتانیاهو با وزیر جنگ آمریکا چه گذشت؟ + ویدیو دور تازه تحریم‌های ایالات متحده / آمریکا ۸ نفتکش و ۱۰ نهاد مرتبط با ایران را تحریم کرد ادعا‌های ترامپ در مورد آمادگی برای حمله مجدد به ایران ایران حملات تجاوزکارانه آمریکا و عربستان به عراق را به شدت محکوم کرد احتمال لغو سفر الزیدی به عربستان دستور موساد به مقامات برای در امان ماندن از حملات انتقامی ایران آمریکا به اتباع خود درباره سفر به عراق هشدار داد؛ «به هیچ دلیلی به عراق سفر نکنید»

برزیل رئیس شورای امنیت شد

برزیل رئیس شورای امنیت شد کشور برزیل که یکی از ۱۰ عضو غیردائم شورای امنیت سازمان ملل است ریاست این شورا را برای یک دوره یک ماهه بر عهده گرفت.
تاریخ انتشار: ۰۰:۲۱ - ۱۱ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 03
کد خبر: ۲۰۶۷۹۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ برزیل از روز یکشنبه (۹ مهر- اول اکتبر) ریاست دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل را برای ماه اکتبر ۲۰۲۳ بر عهده گرفت.

به نوشته پایگاه «ایجنسیا برزیل»، برزیل در دستور کار دوران ریاست خود به دنبال برجسته کردن اهمیت نهاد‌های دوجانبه، چندجانبه و منطقه‌ای برای پیشگیری از جنگ‌ها، حل‌وفصل منازعات و همچنین واسطه شدن برای حل جنگ‌ها است.

«مائورو وی‌ِیرا»، وزیر امور خارجه برزیل ریاست جلسه استماعی درباره این مبحث در تاریخ ۲۰ اکتبر (۲۸ مهر) را بر عهده خواهد داشت.

«کارلوس مارسیو کوزندی»، سفیر برزیل در مصاحبه‌ای گفت: «ما قصد داریم این بحث را مطرح کنیم که باید با جامعیت بیشتری از شورای امنیت و دیگر ابزار‌ها با محوریت سازمان ملل، کشور‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای برای پیشگیری از جنگ‌ها استفاده شود نه اینکه بعد از آنکه جنگ‌ها شروع شدند برای مدیریت آن‌ها تلاش کنند. ما همچنین به دنبال تقویت دیپلماسی دوجانبه، منطقه‌ای و چندجانبه برای جلوگیری از بروز جنگ‌ها هستیم.»

برزیل به گفته این دیپلمات ارشد این کشور، همچنین در طول دوره ریاستش بر شورای امنیت در ماه جاری میلادی به مسائل دیگری شامل ماموریت حمایت از نیرو‌های امنیتی در هائیتی، فعالیت هیات سازمان ملل برای نظارت بر مذاکرات صلح در کامبوج و مسائل مربوط به جنگ اوکراین و روسیه خواهد پرداخت.

شورای امنیت سازمان ملل که بعد از جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۸ با هدف تضمین حفظ صلح و امنیت بین‌المللی تاسیس شد دارای پنج عضو دائم (چین، آمریکا، فرانسه، بریتانیا و روسیه) به علاوه ۱۰ عضور غیر دائمی که برای دوره‌های دو ساله منصوب می‌شوند، است.

این ۱۰ عضو غیردائم هم اکنون شامل برزیل، آلبانی، اکوادور، امارات متحده عربی، گابن، غنا، ژاپن، مالت، موزامبیک و سوئیس هستند و حکم آن‌ها تا ماه دسامبر به اتمام می‌رسد.

این برای دومین بار در طول دوره عضویت غیردائم برزیل در شورای امنیت است که این کشور ریاست این شورا را به دست می‌آورد و نخستین بار در ژوئیه ۲۰۲۲ به آن رسید.

«لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا»، رئیس جمهور برزیل خواستار اصلاحات در نهاد‌های حاکمیت جهانی از جمله سازمان ملل و اختصاص دادن یک کرسی دائم به کشورش و همچنین، آفریقای جنوبی و هند، در شورای امنیت شده است.

آلبانی قبل از برزیل در ماه سپتامبر همزمان با برگزاری نشست‌های هفتاد و هشتمین دوره مجمع عمومی سالانه سازمان ملل ریاست شورای امنیت را در دست داشت و ماه قبل از آن هم ایالات متحده آمریکا رئیس این شورا بود. / فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار